חמישה מבטים חוזרים

חמישה מבטים חוזרים | נגה אור-ים, ליז מאר, יובל נאור, אולגה סטנדיוק וחן פלמנבאום

אוצרות: נגה ליטמן, ענבל ראובן
29 באפריל - 4 ביולי 2026

מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בשיתוף עם מרכז אדמונד דה רוטשילד

 

במרכז מעשה היצירה עומדת התשוקה האנושית לברוא עולם יש מאין; להפוך מחשבה לחומר וחלום למציאות. בסיפורו של חורחה לואיס בורחס, "החורבות המעגליות", תשוקה זו מתממשת כשאדם מגיע אל חורבות מקדש עתיק במטרה לבצע כישוף: לחלום אדם ולהפוך אותו למציאות. לילה אחר לילה הוא בורא אותו בדמיונו, איבר אחר איבר, רק כדי לגלות שגם הוא עצמו אינו אלא חלום של מישהו אחר. אומנם הסיפור עוסק בהיעדר מקור ובאשליה, אך מציף את הצורך האנושי העמוק בשורשים עתיקים ומעלה שאלות של זהות והשתייכות. עולמו של אדם מושפע במידה רבה מהידיעה שהוא חוליה בשרשרת שתחילתה הרבה לפניו. ברגע הגילוי, שבו הגיבור מבין שהוא חלום של אדם אחר, מתבהר לו גם שהוא חלק מרצף חלומות אינסופי – חלק מסיפור גדול יותר שיימשך גם אחריו.

חמשת היוצרות והיוצרים שלפנינו מתבוננים במסורות עבר, יוצאים אל סיפורים קדומים, אל טקסים ופולחנים, כמו גם אל נרטיבים אישיים מההיסטוריה המשפחתית ומזיכרונותיהם – וחוזרים אל ה"חורבות", אל האגדות, המיתוסים והארכיטיפים מתוך מחשבה על ביטויי שייכות, על קולם שלהם ועל מקומם בהווה.

להמשך קריאה...

שימו לב!

מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית סגור זמנית לרגל פרויקט שיפוץ, התחדשות והנגשה.

מוז"ה, אגף החינוך של המוזיאון, ממשיך בפעילותו עם מגוון חוגים וסדנאות לילדים, נוער ומבוגרים.
ליצירת קשר עם משרד מוז"ה:
09-9500762

 

הפרטיות שלכם חשובה לנו. לידיעתכם, באתר זה נעשה שימוש ב"קבצי עוגיות" (cookies) וכלים דומים אחרים על מנת לספק לכם חווית גלישה טובה יותר, תוכן מותאם אישית וביצוע ניתוחים סטטיסטיים. למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות שלנו