פרופ' רחל אליאור, חוקרת של היצירה המיסטית היהודית, תספר במפגש על הרקע ההיסטורי למלאכת הטוויה והאריגה שהופקדה בידי הנשים היושבות בביתן ותעמוד על המשמעות החברתית של הביטוי 'מלאכת מחשבת'. בספר שמות מסופר בתיאור ההכנות לבניית המשכן, על חכמת הלב של הנשים שעסקו במלאכת הכנת היריעות למשכן מחוטים שנטוו מצמר עזים:
"וְכָל-אִשָּׁה חַכְמַת-לֵב בְּיָדֶיהָ טָווּ; וַיָּבִיאוּ מַטְוֶה, אֶת-הַתְּכֵלֶת וְאֶת-הָאַרְגָּמָן אֶת-תּוֹלַעַת הַשָּׁנִי וְאֶת-הַשֵּׁשׁ.
וְכָל-הַנָּשִׁים אֲשֶׁר נָשָׂא לִבָּן אֹתָנָה בְּחָכְמָה טָווּ אֶת-הָעִזִּים". (שמות לה כה)
בחלקו השני של המפגש ישוחחו הפרופ' אליאור וד"ר נגה ברנשטיין עם האמניות גלי כנעני ורוני יחזקאל
שיספרו על יצירתן.
לו"ז מתוכנן:
11:00 פתיחה ותודות, ד"ר איה לוריא, מנהלת ואוצרת ראשית
11:05 צפייה משותפת בקטע מתוך עבודת הווידאו "יום אחד – מחשבות על אריגה בשחור ולבן"
11:10 פרופ' רחל אליאור, על מלאכת מחשבת ועל חכמתן של נשים טוות ואורגות מהעת העתיקה ועד ימינו
11:55 שיחה עם האמניות גלי כנעני ורוני יחזקאל ופרופ' רחל אליאור בהנחיית ד"ר נגה ברנשטיין
דמי השתתפות: 70 ₪ (כולל כניסה לתערוכות המוזיאון)
משך המפגש: כשעה ורבע
יש להזמין כרטיסים מראש, מספר המקומות מוגבל
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
פרופ' רחל אליאור מהחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, היא חוקרת של היצירה המיסטית היהודית, אותה היא רואה כביטוי למאבק על החירות של הגולים, הנרדפים, המובסים, המוחרמים, המושתקים והמודרים. ספרה האחרון הוא: 'סבתא לא ידעה קרוא וכתוב: על הלימוד ועל הבורות, על השעבוד ועל החירות', כרמל 2018.
גלי כנעני, מעצבת טקסטיל ואמנית. בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר (בה היא מרצה בכירה), לימודי המשך ב- Kanazawa College of Art & Design ותואר שני בטכניון. זוכת פרס אנדי לאמנויות עכשוויות, פרס משרד התרבות לעיצוב ופרס אדמונד דה רוטשילד למעצבת בכירה.
רוני יחזקאל, מעצבת טקסטיל ופועלת בסביבות עיצוב ותרבות: מייסדת ומנהלת מעבדת הטקסטיל בת״א תרבות דה וינצ׳י, ניהול אמנותי שבוע העיצוב ירושלים (2024), מרצה במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. בעבודותיה מזהה הזדמנויות עיצוביות ופועלת בחיבור שבין תחומים ושפות כמו קראפט ודיגיטל, חומר – משטח – אובייקט, אדם וטקסטיל, עיצוב וחברה. אלו מוצגות גם בתערוכות – מוזיאון ישראל (2024), מוזיאון הרצליה (2024), מוז״א (2014, 2020, 2023) ועוד.